Dear friends, this page is somewhat outdated..

So, just for you, perhaps you have not gotten the opportunity but did you know that we have merged all our destinations into one brand new website

http://www.enjoyapartments.com

Please note that as per January 1, 2016 we can ONLY attend you from that website.

For questions, please contact us:
info@enjoyapartments.com

All the best, happy travelling!

Enjoy Apartments

Curacao Vakantiewoningen Curacao Vakantiewoningen Curacao Vakantiewoningen
login sitemap contact
Curacao Vakantiewoningen
 
 Conditions: Partly Cloudy   Vandaag in Curaçao
32°C / 90°F
star Mijn Lijst (0) my list

De lijst is leeg

Een e-mail is verzonden naar uw vriend The e-mail address is wrong

Landhuizen op Curaçao

Plantage woningen in Curaçao

Landhuizen op Curaçao zijn heuse bezienswaardigheden. De landhuizen werden vroeger gebruikt door de eigenaars van plantages om deze te kunnen overzien vanuit hun royale villa in Curaçao.

Als je het eiland wilt bezoeken en in één van onze vakantiewoningen op Curaçao verblijft, bezoek dan zeker eens de historische landhuizen.

VAKANTIEWONINGEN
calendar
calendar
Zoeken
Landhuis
Knip op Curacao

mrBob   Mr. Bob
TOPBESTEMMINGEN

LANDHUIS KNIP OP CURACAO

Reisgids BEZIENSWAARDIGHEDEN OP CURACAO Landhuizen op Curacao Landhuis Knip op Curacao
Landhuis Knip op Curacao
Landhuis Knip op Curacao
Beoordeling:* *
adres:Grote Knip, Curaçao

Landhuis Knip op Curacao is vernoemd naar de vruchten van de Kenepa boom (vertaling Kenepa=Knip) en dateert van het begin van de 18e eeuw. Landhuis Knip was in de 18e eeuw één van de welvarendste plantages op het eiland. De bekendste producten waren divi-divi-zaadpotten en schapenwol.

In de historie van Curacao is deze koloniale villa op Curacao een belangrijk monument. Op 17 augustus 1795 waren er bij landhuis Knip een aantal slaven, onder leiding van Tula, die weigerden aan het werk te gaan op de plantage. De in opstand gekomen slaven trokken weg van de plantage. Hun strategie was om Willemstad te bereiken. Ze wilden in Willemstad schuilplaatsen vinden en vandaar versterking zoeken om de blanken tegen houden. Onderweg werden meer dan 1000 slaven bevrijd.

Tula werd op 19 september 1795 gevangen genomen door het verraad van een slaaf genaamd Caspar Lodewijk. In Santa Cruz werden Tula's volgelingen overmeesterd door de politie. Op dat moment was de opstand voorbij. Op 3 oktober 1795 werden Tula en de andere leiders publiekelijk ter dood gebracht. Tula werd als eerste terechtgesteld. Volgens het vonnis werden alle botten in zijn lichaam gebroken met een ijzeren staaf, te beginnen bij de voeten (radbraken). Daarna werd zijn gezicht verbrand en uiteindelijk werd hij onthoofd. Voor de huidige inwoners van Curacao is Tula nog altijd een belangrijk historisch figuur.

Landhuis Knip op Curacao telde in 1875 nog altijd 175 slavenhutten en 5 stenen gebouwen waarin 390 mensen leefden. Door de ligging van de villa lijkt het erop dat het landhuis de mooie Curacao stranden Kleine Knip en Grote Knip heeft bewaakt. Tegenwoordig huist er een museum en een tentoonstelling van antieke meubelen in landhuis Knip. Verblijf in een van onze comfortabele woningen Curacao.

Openingstijden en toegangsprijzen:

Dinsdag t/m zondag van 9.00 uur - 16.00 uur. Gesloten op maandag. Entreegeld voor volwassenen is Naf 5,00, kinderen Naf 1,50, voor groepen van 10 personen of meer zijn er speciale prijzen.

Wil je meer weten over de historie van Curacao? Ga dan naar Geschiedenis van Curacao en Musea op Curacao.


Association of Curacao Tourist Apartments   enviu cards
Our Trusted Partners
Laagste Prijs Garantie | Maandverhuur | Algemene Voorwaarden | Privacy verklaring | FAQ | Over Enjoy | Eigenaren | Partners | Affiliates
  © 2003 - 2016 Enjoy Holidays S.L. - Vacation rentals